Zonnesteek

16-08-2013 07:27

Vrijdagavond, na de wedstrijd tegen Excelsior, wist ik het zeker. Volgend seizoen gaat deze jongen een seizoenkaart van PSV kopen. De afscheidswedstrijd van Mark van Bommel van vorige maand is mede schuldig aan deze drastische beslissing. Ik had al meer dan 25 jaar het PSV stadion niet meer bezocht en met de nodige vooroordelen ging ik naar de rijke buurman in Eindhoven. Het werd een gedenkwaardige avond. Het was mooi om te zien dat er zoveel voetballers, ondanks de nodige verplichtingen bij hun eigen club, toch allemaal bij elkaar waren gekomen voor Mark. Vanaf het moment dat ik het stadion binnen kwam, was ik onder de indruk van heel veel dingen. Even was ik bang dat André Rieu ging optreden toen ik een vlaggetje kreeg en er walsmuziek door de speakers kwam. Maar gelukkig viel dat allemaal mee, ik heb zelfs geen Guus Meeuwis gezien, die avond. Ik was onder de indruk van de manier waarop keeper Gomes de show stal, hij gaf zelfs zijn onderbroek, voorzien van handtekening, aan een vrouwelijke fan. Ik was ook onder de indruk van de buikomvang van Luc Nilis, die moet echt een topleven hebben in België. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop Harry van Raaij Erik van Muiswinkel persifleerde. Maar het meeste was ik echter onder de indruk van de mooie grasmat in het stadion. Des te pijnlijker is het om te weten dat de prachtige grasmat op de Braak inmiddels omgebouwd is tot een ‘zaalvoetbalveld’. Tijdens de wedstrijd PSV – Team Bommel dwaalden mijn gedachten even af naar een wedstrijd van Helmond Sport in het Philips stadion, de befaamde sneeuwwedstrijd van 5 februari 1983. Het hoogtepunt van die avond was de 'modder-bal' van Jurrie Koolhof. Heel PSV juichte al om een doelpunt van Jurrie, maar de bal stopte, door de modder, net voor de doellijn met rollen. Cynisch genoeg heeft een filmpje van dit doelpunt zelfs een presentatie ter promotie van kunstgras gehaald.

Het kunstgras, wat ik vrijdagavond in Rotterdam zag, is echt dramatisch te noemen. Ik hoop dat het veld in Helmond beter blijkt te zijn dan dat van Excelsior. Hoe dan ook, we hebben nu helaas ook kunstgras in Helmond en ben ik, wat dat betreft, erg jaloers op PSV.

Later ben ik, voor de zekerheid, toch even naar de dokter gegaan. Daar werd me verteld dat ik die vrijdag waarschijnlijk een zonnesteek heb opgelopen. De dokter adviseerde me om het een tijdje af te wachten. Dat ik nog maar eens terug moet komen, als ik over een paar maanden nog steeds de behoefte heb om een seizoenkaart van PSV te kopen. Ik hoop dat het warme weer van de afgelopen weken niet meer slachtoffers heeft gemaakt en dat de Braak vrijdag weer gezellig vol zit voor de derby tegen de andere club uit Eindhoven. Tot vrijdag!