Risicowedstrijd…

20-10-2012 11:56

 

Risicowedstrijd…

Dat Helmond Sport niet altijd goed communiceert met haar (potentiële) publiek is niet nieuw. De ‘nieuwsbrief’ met wedstrijdinfo verschijnt erg onregelmatig en de nieuwe website is net zo traag met ‘nieuws over Helmond Sport’ als de oude. Klantvriendelijk zijn ze ook niet altijd. De wedstrijd tegen ‘de Eagles’ is daar weer een ‘mooi’ voorbeeld van. Op de website van Helmond Sport wordt iedereen uitgenodigd voor de wedstrijd van 19 november. Dit gebeurt pas op 18 november (één dag voor de wedstrijd, lekker op tijd dus). Er valt het volgende te lezen:

 

Informatie kaartverkoop
Supporters kunnen nu al in de voorverkoop kaarten kopen voor de wedstrijd Helmond Sport – Go Ahead Eagles. Dit kan op werkdagen bij de administratie van 9.00 – 17.30 uur. Op de wedstrijddag is de administratie tot 16.00 uur geopend. Hier kunnen kaarten voor alle beschikbare vakken worden gekocht.
Op vrijdag 19 oktober zijn de kassa’s bij het stadion vanaf 18.45 uur geopend.
We wensen iedereen een prettige wedstrijd!

 

‘Nu al’ kun je een kaartje kopen. Over risicowedstrijd wordt in deze vriendelijke uitnodiging helemaal niet gesproken.

 

Met temperaturen die passen bij een vriendschappelijke zomeravondwedstrijd loop ik mijn vaste route naar ‘de Braak’. Ik ben nogal vroeg en het valt me op dat er meer stewards, politie en zelfs undercoveragenten voor de ingang staan dan “normale bezoekers”. Een undercoveragent is iemand die zo onopvallend mogelijk loopt te ijsberen voor een stadion en veel kenmerken heeft van een autist. Oogcontact is dan ook moeilijk te krijgen met deze 40-tigers. Vaak zijn ze verkleed als een supporter uit de jaren 80, maar zijn ze vergeten dat ze een opvallend (wit) snoer richting hun oor hebben lopen (het lijkt een beetje op een te dik uitgevallen gehoorapparaat uit de jaren 70).

Om het geheel er nog ‘klantvriendelijker’ uit te laten zien, zijn er ver voor de kassa dranghekken geplaatst. Aan de reacties van de eerste toeschouwers is te merken dat ik niet de enige ben die niet wist dat het vanavond een risicowedstrijd betreft. In onvervalst Helmonds wordt er gereageerd. “Risicowedstrijd, da heb ik nog noit meegemakt”. “Wanne flauwekul, ze moete blij zijn da ik kom kieke. Ze zoude er geld bij moete geven da ik kom.”

 

Iedereen moet een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien om een kaartje te mogen kopen. Maar als blijkt dat heel veel mensen geen ID bij zich hebben, wordt er ook genoegen genomen met twee zinnen Helmonds praten. Dat is blijkbaar voldoende bewijs dat je niet uit de omgeving van Deventer komt.

 

Er waren gisteren wel drie Bronzen Stieren en een onschuldige kat in het stadion. Maar verder had deze wedstrijd niets van een risicowedstrijd. Of het moet het risico zijn dat er volgende thuiswedstrijd nog minder mensen de moeite nemen om naar het stadion te komen.

 

Mooi was het om te zien dat bij de ‘echte risicowedstrijd’ ADO - FC Utrecht de fans van FC Utrecht een spandoek hadden opgehangen met de tekst 'Silvio RIP'. Op Twitter wordt gesproken van een 'indrukwekkend eerbetoon'. Voetbal kan verbinden. Groot applaus van ADO fans voor Utrecht, want óók zij ontrollen een spandoek voor een overleden ADO supporter. Komt het toch nog goed met ‘de risicowedstrijd’?

 

De volgende thuiswedstrijd is tegen Cambuur, benieuwd of ze dan wat gastvrijer zijn. Of dat ze dan minstens aankondigen dat het weer een onnodige risicowedstrijd betreft.