Mopperboek

01-03-2014 00:00

24 oktober 2010 is voor veel Feyenoord-supporters het sportieve dieptepunt van hun club. De Rotterdammers werden met maar liefst 10-0 vernederd en uitgelachen in het Philipsstadion. Voor een aantal Helmond Sport-supporters was voor hun club, in hetzelfde stadion afgelopen maandag, het dieptepunt bereikt. Niet alleen de uitslag van 3-0, maar ook het spel en de inzet waren zelfs voor de meest vervende fans, reden tot klagen. Als ras-optimist, zoals ik me zelf graag noem, vrees ik echter dat het echte dieptepunt nog moet komen. De vernedering bracht bij Feyenoord destijds saamhorigheid teweeg. Iedereen ging uiteindelijk achter de ploeg staan. Men maakte zelfs woordgrapjes over de nul-tien, ook het kengetal van Rotterdam. Zelf lachen om je club is minder erg dan uitgelachen worden. Een paar dagen later won Feyenoord in een uitverkochte en kolkende Kuip met 3-0 van VVV. Deze overwinning werd gevierd alsof men de Champions League gewonnen had en de wereld zag er ineens een stuk anders uit. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten, zullen we maar zeggen.

Afgelopen maandag was een trieste dag in Eindhoven. Bij de wedstrijd tegen Jong PSV kreeg ik het niet alleen koud van het weer maar ook van het spel, de inzet en de lege tribunes. Ik zat, net als meer Helmondse ramptoeristen, me kapot te schamen in een thuisvak. Gelukkig was er genoeg humor en cynisme en waren er maar een paar PSV- supporters die minzaam om de wanprestatie konden lachen.

Dat er onrust is onder de Helmondse supporters is wel duidelijk. Niet alleen over het spel, maar ook over het beleid en de communicatie van Helmond Sport. Een blik op het gastenboek van de HELLMOND FANATICS, deze week, zegt genoeg. Die onrust en onvrede doen me pijn. Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De commerciële kermis van deze dag zegt me niet veel. Maar laat ik op deze dag die liefde uitspreken voor mijn club. ‘ONZE club’ zoals ze zo mooi kunnen zeggen bij Helmond Sport . Maar goed, Helmonders moeten kunnen mopperen en af en toe kunnen zeiken. Helaas biedt de website van Helmond Sport deze uitlaatklep nog niet. Misschien is het een idee om daar zowel een gastenboek als een mopperboek te openen. Maar zolang die er nog niet zijn, kun je je mening hieronder kwijt. Nog een rustige en liefdevolle Valentijnsdag vandaag...