Logo Helmond Sport

28-11-2012 11:29

Vorige week stond er op de website van Helmond Sport een verzoek om een enquête in te vullen over het Imago van Helmond Sport. Met een snel tempo vul ik de, over het algemeen niet bijster interessante, vragenlijst in. Tot ik bij vraag 20 kwam.

20.Wat vindt u van het idee om het logo te veranderen? (één antwoord invullen)

Ik wil het oude logo terug, zoals vroeger
Ik wil het oude logo terug maar dan aangepast (moderner)
Ik wil het huidige logo behouden (niks veranderen)
Ik wil een cambinatie van het oude en het huidige logo
Ik wil een geheel nieuw logo

Dat het woord combinatie fout geschreven is, valt me op dat moment, niet op omdat mijn gedachten naar heel iets anders gaan. Ik krijg ineens een flashback. Het was zaterdag 1 oktober 2011. Die dag ben ik onderweg naar een voetbalwedstrijd van een neefje. Ze moesten voetballen, uit tegen vv Bruheze. Omdat ik honger had en het nog even duurde voordat de wedstrijd zou beginnen besloot ik eerst een broodje te gaan halen in het winkelcentrum van Brouwhuis. Het viel me op dat ik niet de enige was met honger deze morgen. Ik dacht nog, “zouden ze die broodjes weggeven vandaag?”  Maar al gauw krijg ik door dat er meer aan de hand moest zijn. Ik zag veel politie, er was veel kabaal en geschreeuw, het zag er allemaal erg chaotisch uit. Ik wilde aan een voorbijganger vragen wat er allemaal aan de hand was. Maar plotseling trok een agent aan mijn arm. Geschrokken keek ik hem aan. “U bent aangehouden voor het dragen van racistische symbolen”,schreeuwde hij. Tegelijkertijd greep hij naar mijn borst waar een piepklein speldje zat met het oude logo van Helmond Sport. Hij trok het speldje, waar ik zo trots op was, zomaar van mijn jas. Op dat moment viel bij mij het kwartje…

Die dag was de demonstratie van de gekken van de Volks Unie in Brouwhuis. Die agent dacht dus, zoals meer mensen helaas denken, dat het oude logo van Helmond Sport een hakenkruis was. Op het politiebureau had ik gelukkig snel mijn onschuld bewezen omdat de dienstdoende agent ook een Helmond Sport supporter was. ‘Da logo he Rien van Loon nog in één avond aan de keuketoffel in elkaar geflanst’ wist hij met trots te vertellen.

Helmonders worden wel vaker niet goed begrepen. Ik helaas dus ook niet altijd. Het logo heeft niets met racisme te maken, anders kan ik er niet trots op zijn. Natuurlijk heb ik voor het oude logo gestemd. Daar ben ik mee opgegroeid, dat is een stukje van mijn geschiedenis, hoe knullig het logo voor sommige mensen er misschien uitziet. Eventueel maken ze het iets moderner, dan is iedereen tevreden.

Ik heb het speldje overigens niet meer terug gekregen. Heeft er iemand nog een speldje liggen, Buurman is er blij mee..

 

Reageren op kan op: www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/gastblogger/oud-of-nieuw-helmond-sport-logo/