Helmond Sport TV

16-01-2013 11:53

Of het nu gaat om Fierljeppen in Brandevoort, de 200.000-ste bezoeker bij Sinterklaas of bijvoorbeeld het Oktoberfest, het is allemaal te zien bij Helmond-TV. Ik vind het wel vermakelijke tv. Reality-tv van Helmondse bodem. Lekkere onthaast-TV waar omroep Max nog een puntje aan kan zuigen. Ik verheug me nu alweer op de eerste schaatsbeelden bij boer Kuijpers. Die ik dan lekker thuis bij de warme kachel kan bekijken, zonder zelf gezien te worden. Het is bovendien een goede manier om mijn dialect bij te houden, ik woon namelijk niet meer in Helmond. De kneuterige Frans Bromet-achtige manier van filmen spreekt me erg aan. Een vast onderdeel van Helmond-TV, was HS-TV (Helmond Sport-TV). Als een nieuwe speler van Helmond Sport, van buiten Zuidoost-Brabant, geïnterviewd werd bij HS-TV, moest hij eerst een inburgeringcursus hebben gehad om alles te begrijpen en verstaan.

Helmond Sport wil dat HS-TV er professioneler en gelikter uit gaat zien. De samenwerking met Helmond-TV staat hierdoor op een laag pitje. Onze ‘Helmondse Frans Bromet’, die zoveel mogelijk achter de camera bleef, is vervangen door een kruising van ‘Wethouder Hekking’ en ‘Jan Joost van Gangelen’. Hij probeert, in tegenstelling tot Frans, juist zo zolang mogelijk zelf in beeld te blijven. Hij raakt bij een interview lichtelijk in paniek als er ingezoomd wordt op een speler en hij zelf niet meer zichtbaar is. Hij manoeuvreert zich dan met veel moeite in het zicht van de camera, zodat we tenminste nog een oor van hem in beeld krijgen. Ook laat hij duidelijk merken dat hij de spelers persoonlijk kent, door ze bij de voornaam te noemen. En nog belangrijker is, dat de spelers hém kennen. Charles Kazlauskas behoort blijkbaar tot zijn vriendenkring en kreeg afgelopen uitzending op HS-TV even zendtijd om zijn contractbespreking toe te lichten.

 

Ook de geluidsman is vervangen. Tegenwoordig wordt er bij het monteren van de samenvatting een vreemd muziekje door de achtergrondgeluiden gemixt. Zo’n filmmuziekje wat ook gebruikt wordt bij een spannende film van Bassie en Adriaan. Ik vind het jammer dat Helmond-Sport-TV steeds meer moet lijken op Ajax-TV of PSV-TV en hoop dat het snel weer gaat vriezen. Ik kan niet wachten tot Helmond-TV weer een uitzending maakt over het schaatsen bij boer Kuipers.

 

Reageren kan op: www.deweblogvanhelmond.nl/helmond-sport/buurman-over-helmond-sport-tv/

 

Bewijs van de Bassie en Adriaan- theorie helmondmauwt.blogspot.nl/2013_03_01_archive.html (Bron: Helmond Mauwt)