Halve Seizoenkaart

10-04-2015 07:29

Als je boos bent doe je wel eens dingen waar je later spijt van krijgt. Afgelopen vrijdag stond ik met een schaar in de ene en mijn seizoenkaart van Helmond Sport in de andere hand. Ik was zo kwaad dat ik op het punt stond mijn kaart door midden te knippen. De reden van deze wanhoopsdaad was niet het teleurstellende gelijkspel tegen hekkensluiter RKC, nee deze woede zat een stuk dieper. Een aantal weken eerder had ik een aanvraag gedaan bij RKC Waalwijk voor een plekje op de perstribune voor deze topper. Dit werd door RKC goedgekeurd en vanaf dat moment was de voorpret bij mij begonnen. Een kinderhand is immers gauw gevuld. Ik ben wel vaker welkom op de perstribune bij andere clubs. Vorig seizoen was Sierd de Vos een keer mijn buurman bij Willem II en ik heb me toen kostelijk vermaakt.

 

De voorpret stopte jammerlijk, toen ik nog even mijn mail checkte vrijdag. Ik had mijn jas zelfs al aan om naar de wedstrijd gaan en mijn vrouw had al keurig een rolletje pepermunt klaargelegd, voor een dolle voetbalavond. In de mail die ik ontving van RKC meldde de club dat men, in goed overleg met Helmond Sport, de toegang tot het stadion had ingetrokken. ‘U staat vanavond niet op de lijst en kan het stadion niet betreden’. Ik voelde me even zoals een kind zich zal voelen, als het schoolreisje naar de Efteling op het laatste moment niet doorgaat. Voor nadere uitleg verzocht RKC mij contact op te nemen met Helmond Sport. Had ik iets misdaan, en zo ja, wat?! Heel mijn voetbalsupporter-leven schoot als een flits door me heen. Even vreesde ik dat er oude beelden, uit een grijs verleden waren opgedoken, waarop ik duidelijk zichtbaar voor de camera Hi-Ha Hondenlul had gescandeerd. Een ernstig vergrijp, maar ik dacht toch echt dat dat na al die jaren verjaard zou zijn. Ik weet nu nog steeds niet precies waarom mijn schoolreisje niet door mocht gaan. Natuurlijk heb ik HS om uitleg gevraagd. Helaas willen ze me per mail geen uitleg geven. Als ik zin had kon ik de kwestie, onder het genot van een kopje koffie bespreken. In mijn boosheid heb ik daarvoor bedankt.

 

Wat voetbal betreft, ben ik misschien erg naïef en een romanticus. Zo vind ik dat niet alles hoeft te wijken voor de grote media zoals Fox Sports of SBS6. Maar er moet, juist bij kleine clubs zoals RKC en Helmond Sport, aandacht blijven voor lokale initiatieven. Werd de weblog van Helmond in het verleden nog gevraagd door Helmond Sport om a.u.b. plaats te nemen op de perstribune, nu is er geen plaats meer. Of het nu gaat om de weblog van Helmond of de plaatselijke schoolkrant, iedereen moet, wat mij betreft, welkom zijn. Zo bouw je iets op vanuit de basis. Dat er hier en daar een stoeltje verschoven moet worden of uitgeweken moet worden naar een andere plek in het stadion maakt dan ook niet zoveel uit. De persruimte en tribune is in Helmond nu eenmaal niet zo ruim.

 

Blij was ik met de steun en bijval van een journalist van het Eindhovens Dagblad die me naar aanleiding van het voorval twitterde : “Ik denk dat alle eerste divisieclubs blij moeten zijn met de aandacht die ze krijgen”. en "Gezien 'de pers', die zonder NSP-kaart overal in de eerste divisie rondloopt, snap ik de weigering ook niet echt." Hij vroeg me ook waarom ik niet gewoon eens ging praten met Helmond Sport. Een medewerker van de weblog vond het ook zinvol om het kopje koffie te aanvaarden. De weblog van Helmond besteed, ook los van Buurman, regelmatig aandacht aan Helmond Sport. Het is bijna kerst, tijd van verzoening en dé tijd om misverstanden de wereld uit te helpen. De teleurstelling over het niet doorgaan van mijn schoolreisje is inmiddels wel gezakt. Het is een persoonlijk drama waar ik wel overheen kom. Ik ben ook wel eens in één middag al mijn knikkers verloren, dus ik kan wel omgaan met tegenslagen. Wellicht volgend jaar toch maar even ’n bakkie doen op De Braak. Er gebeuren gelukkig ook genoeg goede dingen bij Helmond Sport. Laat ik dan ook positief afsluiten. Als blijk van mijn goede wil roep ik, voor wat het waard is, iedereen op om een halve seizoenkaart te kopen van Helmond Sport. Mijn kaart is gelukkig nog niet door de helft omdat ik me nog net op tijd kon inhouden. Ook volgend jaar ben ik er dus weer bij.

Ik wens iedereen veel plezier de komende dagen en wees een beetje lief voor elkaar.