Grote boodschap

30-04-2013 09:21

Het aantal keren dat ik heb moeten plassen tijdens een wedstrijd van Helmond Sport is niet te tellen. Ik kan me echter niet herinneren dat ik ooit mijn grote boodschap op de Braak heb achtergelaten. Meestal komt mijn dagelijkse persdrang rond de klok van 7:00 uur ’s morgens. Dat is erg handig want daarom hoef ik bijna nooit een wekker te zetten. Afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Sparta was mijn biologische klok echter van slag. Hoe boeiend de wedstrijd ook was, mijn darmen gunden het me niet om de hele wedstrijd uit te zingen, laat staan te wachten tot de volgende dag. Zo nonchalant mogelijk liep ik naar het toilet onder vak O. Op het moment dat ik goed en wel zat, hoorde ik boven mij het publiek “sta op als je voor Helmond bent” zingen. Dat vond ik op dat moment niet zo’n strak plan. Automatisch keek ik naar boven waar het geluid van het publiek vandaan kwam. In een flits dacht ik een dikke spin te zien kruipen boven de deur. Maar toen ik nog eens beter keek zag ik echter dat het geen spin maar een camera was. Als sneeuw voor de zon verdween mijn behoefte om een bruine trui te breien. Ik zag een rood lichtje op de camera aan en uitgaan. Dit kon niet waar zijn, ik word gefilmd tijdens het faxen naar Darmstad!

 

Zonder het karwei af te maken, snelde ik me naar een steward om mijn bevindingen te vertellen. De man reageerde nogal geschrokken en pakte onmiddellijk zijn portofoon. Na druk overleg werd ik vriendelijk verzocht om de wedstijd verder af te kijken in de VIP room van Lavans en ik zou daar uitleg krijgen over mijn bevindingen. Even twijfelde ik nog, maar dacht toen, als ze ergens een goede WC hebben dan is het wel in de VIP room van het bedrijf Lavans. Aangekomen in de ruimte werd ik voorgesteld aan Marco Louwerens, de zenderdirecteur van RTL 7. Hij legde me uit dat de real life soap van Sparta, het programma ‘Achter De Poorten Van Het Kasteel’, hem niet ver genoeg ging. Toegang tot de dug-out, de catacomben, de directiekamer en de kleedkamers was allemaal niet voldoende, het kon nog veel schokkender. Nu was ‘de mannenzender van Nederland’ proefopnames aan het maken in Helmond. Op de gekste plaatsen werden camera’s opgehangen, dus ook op de toiletten. Het bedrijf Ortec zou een grondige analyse maken in welke deel van de wedstrijd de meeste toiletbezoeken hebben plaatsgevonden.  Wat men verder met die statistieken moet wist RTL 7 ook niet, maar het klonk wel interessant.

Ik denk dat we een beetje door aan het draven zijn met al die camera’s en ik geef Henk ten Cate groot gelijk dat hij geen camera’s in de kleedkamers wil hebben. In de WC van de VIP room kon ik geen camera’s ontdekken. Ik heb er snel mijn grote boodschap gedaan waarna ik de wedstrijd heb afgekeken op vak O.

Reageren kan op:

www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/grote-boodschap-door-buurman/