Grijze muizen

30-12-2012 13:59

Bij de laatste wedstrijd van het jaar kwam ik een Telstar-supporter tegen. Hij vroeg me waarom de stemming op de tribunes zo negatief was in Helmond. Ik legde uit dat ‘mopperen ons in het bloed zit’. Bovendien waren de laatste wedstrijden niet zo positief verlopen. Vooral het gebrek aan inzet was bij een aantal supporters niet goed gevallen. Zelf vond ik het gebrek aan inzet wel meevallen. Het was, naar mijn mening, meer een combinatie van onkunde en gebrek aan zelfvertrouwen. De Telstar-supporter was jaloers op de manier hoe er in Helmond al jaren ‘aan de weg getimmerd wordt’. Met ongeveer dezelfde begroting zag hij Helmond Sport steevast met de Play-offs meedoen, terwijl zijn club uit Velzen Zuid een grijze muis was geworden. Met het positiespel was niets mis, maar het was allemaal te voorzichtig en te voorspelbaar. Bovendien bleven de broeken en shirts van de Witte Leeuwen na een wedstrijd té vaak té wit, iets wat alleen de wasjuffrouw van Telstar leuk vond. “Het uittenue is daarom misschien net zo lelijk zwart als dat van het Nederlands elftal”, klaagde de Telstar-supporter. “Dan valt het niet op, dat er geen echte sliding meer gemaakt wordt. Ben maar trots op jullie club”, zei hij, toen hij na een 1-0 nederlaag het stadion verliet. Hij paste zich al prima aan, aan ‘de bromberen’ uit Helmond.

Vaak moet je door een buitenstaander wakker worden geschud. Ondanks het vele gemopper op de tribunes, gaat het niet zo slecht met Helmond Sport. Saai is het, over het algemeen genomen, dit seizoen ook zeker niet. De overwinningen op onder meer de Graafschap, FC Eindhoven, SC Cambuur, FC Volendam en FC Den Bosch mogen er zeker wezen. De gelijke spelen tegen Excelsior, Go Ahead Eagles en FC Oss waren niet goed, maar gaven wel het nodige spektakel. De uitschakeling in de KNVB Beker, door de 4de club uit Rotterdam, was zeker ook niet saai te noemen. We zijn ook nog eens de ploeg, in de Jupiler League, die de meeste punten over 2012 bij elkaar wist te sprokkelen. Ze maken overal statistieken van, maar deze is wel leuk om het voetbaljaar mee af te sluiten. Ik hoop, na de wedstrijd tegen Telstar, niet dat ze het aantal keer buitenspel staan bijhouden.

De Vender, zei het jaren geleden al: “Alles beter dan een grijze muis”. Daar sluit ik me graag bij aan. Promoveren zie ik niet gebeuren, maar ik hoop wel weer op spektakel in de 2de seizoenshelft. Buurman wenst iedereen het allerbeste en tot volgend jaar op een goed gevulde Braak!

 

Reageren kan op : www.deweblogvanhelmond.nl/buurman/buurman-over-grijze-muizen/