De Vries

20-01-2013 12:17

De bal hobbelt weer, rollen kun je het met dit weer meestal niet noemen. Om te concluderen dat de huidige winterstop een achterhaalde formule is, hoef je geen raketgeleerde te zijn. Het is niet de eerste keer dat het winterweer juist na de winterstop problemen oplevert. Misschien had de K.N.V.B. het advies van Peter R. de Vries moeten vragen. Onze nationale vraagbaak geeft tegenwoordig immers advies op alle gebied. Peter was in 2006, op een haar na, minister president van ons land geworden. Niet alleen Emiel Ratelband dacht, in een vlaag van verstandsverbijstering, dat hij ons land kon leiden, ook Peter heeft zich hieraan schuldig gemaakt. Nu wil ik Emiel R. niet beledigen door hem in één adem te noemen met de Peter R. de V., Emiel heeft zich in die jaren na zijn misstap wel verder ontwikkeld. Hij is tegenwoordig immers één van de kopstukken van het topprogramma ‘Sterren springen en vallen van de plank en schans’.

Had je bij Ajax ‘het kamp-van Gaal’ en ‘het kamp-Cruijff’, als het aan de overactieve misdaadverslaggever had gelegen, had iedereen ‘het kamp-de Vries’ moeten volgen. Gelukkig voor Ajax is dit 3de kamp nooit echt van de grond gekomen, want zoals al bleek bij zijn poging om minister-president te worden, heeft onze Peer niet zo’n grote achterban. Als je je in het criminele circuit begeeft, denk je wel vaker dat je veel volgers hebt. Het zelfvertrouwen van Peter R. is er ondanks deze tegenslagen niet minder om geworden.

Sinds Peter gestopt is met zijn eigen misdaadprogramma, heeft hij blijkbaar tijd over en duikt hij overal gevraagd of ongevraagd op. Zo is hij regelmatig te gast bij DWDD, Pauw en Witteman, maar ook bij serieuzere programma’s zoals Koffietijd. Natuurlijk had hij ook weer een uitgesproken mening bij het dopinggedoe met Armstrong. Hij nam het zelfs, als een van weinige mensen in de wereld, op voor de Texaan.

Dat de Vries niet gevraagd is door de K.N.V.B. om advies te geven over het eventueel verschuiven van de winterstop, is voor mij onbegrijpelijk. Peter R. de Vries heet natuurlijk niet voor niets ‘de Vries’ met zijn achternaam. De R staat voor Rudolf en dat doet me meteen denken aan Rudolf het rendier. Als er iemand een ijskonijn met voetbalverstand is, is het Peter Rudolf wel. Het verbaasde me ook erg dat hij niet genoemd werd, toen men zocht naar een opvolger voor Bert van Marwijk. Hij had toch duidelijk het signaal afgegeven dat hij beschikbaar was, door te stoppen met zijn werk bij SBS6? Voorlopig moeten we het doen met van Gaal als bondscoach, Rutte als minister-president en met deze vorm van winterstop. Voor Helmond zijn de eerste drie punten van het nieuwe jaar weer binnen. Een wedstrijd met een gevoelstemperatuur van min 10, daar zit toch eigenlijk niemand op te wachten, maar invloed op het weer heeft niemand, zelfs meneer de Vries niet.