Buurman is back in town

30-07-2016 06:38

The boys are back in town, het rocknummer van Thin Lizzy galmde afgelopen woensdag herhaaldelijke malen door de speakers van Lokaal 42. In de gezelligste kroeg van Helmond, dat bekend staat om haar verscheidenheid aan bezoekers en speciaal bieren, waren opvallend veel mannelijke 40 plussers aanwezig. Volgens diehard supporter en statistiekdeskundige Bob dronk 97,8% procent van de bezoekers deze avond een flesje Bavaria. Het gerstenat uit Lieshout was moeilijk aan te slepen deze doordeweekse avond.

Vooroordelen over voetbalsupporters zijn er genoeg en dat ze geen ranja drinken werd maar weer eens glansrijk bevestigd. Stand-up comedian en Helmond Sport supporter Moby bevestigde en ontkrachtte op unieke wijze nog een aantal van deze vooroordelen. De anekdotes en verhalen over de roemruchte AA Side waren een feest van herkenning voor het aanwezige publiek.

Later op de avond werd er een trailer gepresenteerd van de film die Maikel Verstappen aan het maken is over Helmond Sport supporters door de jaren heen. De film heeft de toepasselijk titel: THE BOYS are back IN TOWN gekregen. Naamgenoot en kersverse aanwinst van Helmond Sport Maikel Verkoelen was ook aanwezig op deze mooie avond. Fijn dat deze Helmonder nu back in Catstown is. Op 10 december is de première van deze nu al spraakmakende film. Voor deze happening is zelfs de gehele Cacaofabriek gereserveerd. Het is maar dat u en Bavaria er vast rekening mee kunnen houden. De opbrengst van deze dag gaat overigens naar Helmond Sport en gedeeltelijk naar een nog nader te bepalen goed doel.

Het nummer The boys are back in town van Thin Lizzy stamt uit het jaar 1976. Toevallig is dat ook het oprichtingsjaar van de Supportersvereniging van Helmond Sport. Dit 40 jarige jubileum wordt 1 juli aanstaande groots gevierd. Kortom, er is genoeg om naar uit te kijken de komende tijd.